Reglement Lichtjestour 2023 

Artikel 1            

De organisatie van de Lichtjestour ligt in handen van Stichting de IJsvogel Biddinghuizen, STADronten en Stichting de Klokbeker Swifterbant. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de Lichtjestour. Hierna te noemen organisatie. 

Artikel 2            

De Lichtjestour wordt in 2023 op drie datums georganiseerd. Zaterdag 9 december in Swifterbant, zaterdag 16 december in Biddinghuizen en zaterdag 23 december in Dronten. 

De aankomst van alle trekkers is tussen 18.00-18.45 uur.                                                     

De tour zal starten om 19:00 uur, en zal uiterlijk duren tot 20:30 uur. 

Artikel 3            

De inschrijving geschiedt enkel door gebruik van het online formulier, zonder dit formulier is de inschrijving niet geldig. Lukt het inschrijven niet, mail dan naar deelnemers@lichtjestour.nl. 

Artikel 4            

Bij aankomst in het dorp. Parkeer je eerst je trekker op de daarvoor aangewezen plek. Hierna meld je je aan bij de organisatie en ontvang je je deelnemers envelop. Bij de aanmelding wordt tevens om je rijbewijs gevraagd, zorg dus dat je deze bij je hebt

Artikel 5            

De aankomst, de optocht en het vertrek wordt geheel begeleid door verkeersregelaars. Het is verplicht hun aanwijzingen op te volgen! Bij niet opvolgen volgt diskwalificatie en wordt de politie op de hoogte gesteld. 

Voor en achter de optocht rijdt een auto met zwaailamp (dit zijn de enige voertuigen die met zwaailamp mogen rijden), blijf tussen deze 2 auto`s en blijf op 1 rijbaan. Inhalen is verboden!

Artikel 6            

De prijsuitreiking zal na afloop in ieder dorp plaatsvinden. 

Artikel 7            

Het is niet toegestaan om zonder rijbewijs, deel te nemen aan de tour dan wel een voertuig te besturen. Bij binnenkomst wordt hierop gecontroleerd. 

Zonder geldig rijbewijs is het geen deelname!

Artikel 8            

Door deelname aan de Lichtjestour bevestig je dat je trekker (en aanhangwagen) verzekerd is op de openbare weg. 

Artikel 9            

Door deel te nemen aan de Lichtjestour bevestig je dat je ervan bewust bent dat je volledig op eigen risico deelneemt aan de Lichtjestour. 

Artikel 10          

Je laat de grootste trekker thuis en rijdt mee met een “normaal” model, zo past iedereen door de kleine straatjes van onze mooie dorpen. 

Artikel 11          

Door deelname geef je toestemming dat mensen foto`s mogen maken. Ook de organisatie kan foto`s maken en deze voor promotie doeleinden gebruiken. 

Artikel 12          

De optocht vindt plaats op de openbare weg, alle deelnemers dienen dus de geldende verkeersregels te volgen. Ondanks dat de tour begeleid wordt door verkeersregelaars. Alle trekkers houden voldoende afstand tot hun voorganger, probeer wel zoveel als veilig is aan te sluiten, zo voorkom je ook voordringers. Mocht er toch een auto zo nodig tussen willen laat deze er dan maar tussen. 

De snelheid van de optocht zal liggen tussen de 5 en 10 km/u 

Artikel 13          

Alle alcohol en andere verdovende middelen laat ik staan tot na de tour. Bij constatering van gebruik volgt diskwalificatie. 

Artikel 14          

Er mogen niet meer personen op de trekker aanwezig zijn als dat er geldige zittingen voor aanwezig zijn. Ook mogen er geen personen aanwezig zijn op de (aanhang) wagen. 

Artikel 15          

De Lichtjestour is geen reclame of een protestoptocht. 

Artikel 16          

Om de versierde trekker nog beter tot hun recht te laten komen worden er tijdens de optocht geen : 

Zwaailampen, dimlichten, grootlichten, werklampen, alarmlichten gevoerd.             

Ook overmatig toeteren is niet toegestaan, evenals 3-4-5-6-7 tonige horens. 

Artikel 17          

Veiligheid staat voorop! Let daarom goed op om je heen, een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Artikel 18          

Bij overtreding van dit reglement volgt direct diskwalificatie voor het lopende en komende 3 jaar. Bij het plegen van een strafbaar feit zal tevens de politie op de hoogte gebracht worden. 

Artikel 19          

Indien dit reglement niet voorziet beslist de organisatie als verantwoordelijke.